Är det bara jag som reagerar på fult klädda människor? ~gm~

Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på stiftelsen .SE, blev utsedd till Årets säkerhetsprofil på Säkerhetsgalan 2012.
Sedan två år tillbaka är hon betrodd med en av de sju nycklarna till datacentret i Culpeper.

DN beskrev, i Kultur i söndags, detta speciella datacenter såhär:

I en byggnad utanför Washington DC finns en toppsäker stålbur med internets mest bevakade hemlighet. Sju utvalda nyckelbärare kan öppna den. En av dem är Anne-Marie Eklund Löwinder.  Författarna Linus Larsson och Daniel Goldberg fick följa med in i nätets hemligaste rum.

– Det här måste gå snabbt, säger Mehmet Akcin, som ser obekväm ut i sin svarta kostym och röda slips. En vanlig dag på jobbet är Mehmet Akcin inte så propert klädd, men det här är ingen vanlig dag.  Han är högsta ansvarig för en ceremoni – ja, det heter faktiskt så – som äger rum med jämna mellanrum.  Lite förenklat kan man säga att Mehmet Akcin och hans arbetskamrater är här för att se till att internet inte går sönder.

Sju personer ur den innersta kretsen av betrodda internetexperter är de enda som kan utföra ceremonin. De kallas kryptoofficerare och har tilldelats var sin guldskimrande nyckel. Först när tre av dem samtidigt tar med sina nycklar hit, till datacentret i Culpeper, kan utrustningen som används låsas upp.

Där inne två bastanta kassaskåp, fastbultade i golvet i händelse av att någon skulle försöka bära dem med sig. På var sin plaststol sitter de tre närvarande nyckelbärarna. Förutom Anne-Marie  är det Olaf Kolkman, en reslig holländare som rest hit från Amsterdam, och amerikanen Robert Seastrom, som bor i Washington DC ett par mil bort. Nu har det blivit dags för dem att använda sina nycklar.

Och så visar DN en bild av de tre nämnda herrarna samt den framför kassaskåpet knäböjande Anne-Marie. Hon har på sig: en tajt, svart t-shirt som sitter för tajt runt överarmarna, grova, svarta gympaskor och fula, tajta svarta byxor av billigt snitt.
De övriga har naturligtvis kostym på sig. Så klart.Två av tre herrar har slips.

Är det bara jag som reagerar på sånt här? Det här gällde faktist DELS en ceremoni som max görs vartannat år och DELS visste hon att DN:s fotografer skulle ta hennes bild. Är det bara jag? I så fall får jag referera till att jag blivit uppfostrad med att man alltid ska vara proper  – åtminstone när stunden så kräver.

PS Tyvärr finns ingen bild på henne utlagt i reportaget på nätet, utan det såg jag i papperstidningen. Men det här hade hon på sig när hon blev utvald till Årets Säkerhetsexpert, en gala.

Jag har ungefär samma outfit… som jag går omkring hemma och myser i när jag är ledig…

Annonser

Om Gloria Mundi

fd AB-bloggare. Stockholmare, "kärlekoman", studerar och jobbar. Älskar många människor samt fotografera, konst, musik och att vara kreativ på flera olika sätt. Rättfram, rättvis och ibland "besserwissrig". Bildbloggar ofta. Gör egna "bloggkreationer".
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Är det bara jag som reagerar på fult klädda människor? ~gm~

 1. Anne-Marie skriver:

  Haha. Jag lovar att bättra mig. Tog av mig kavajen för att det är lättare. SÅ billiga är inte jeansen, och SÅ tajt är inte tröjan. 🙂 Dessutom valde jag den mer på grund av texten än på grund av utseendet. Det är mer ovanligt med kostym och fina kläder i Internetvärlden, därför kommenteras även Mehmet klädsel som något ovanligt.

  • Gloria Mundi skriver:

   Hej Anne-Marie! Wow, jag trodde inte du skulle svara på ett sånt här blogginlägg. Som du ser har ju ingen annan varit här,kanske var jag lite för elak? 😉

   Kul att höra att jeansen inte var billiga. På bilden syntes faktiskt inte att det var jeans. Jag tyckte mest det var total kontrast mellan dessa tre kostymklädda herrar och så du. Det känns som att i ett sånt sammanhang… jaja alla är vi olika.

   Skitsamma, det bästa är väl att vi alla kan vara stolta över att du kommit så långt som du har, det är huvudsaken.
   Jag är glad att du inte blev sur 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s